top of page

Cursus Cranio-Sacraal Bodyworks

Wat is een cranio-sacrale behandeling ?

Deze behandeling biedt in eerste instantie een diepe ontspanning en helpt de patiënt om zowel het fysieke, mentale als emotionele evenwicht terug te vinden en dit op een natuurlijke manier.

De therapeut gebruikt specifieke handzettingen en (zachte) handelingen en werkt in op het craniosacraal ritme van de patiënt. De behandeling gebeurt bovenop de kledij terwijl de patiënt op de behandeltafel ligt.

Een sessie duurt gewoonlijk rond de 45 minuten.

Van november 2022 tot maart 2023 loopt er een cursus gespreid over 4 weekends om zelf Cranio-sacraal bodyworks therapeut te worden. Meer info hieronder.

Sens-Gezondheidszorg-212.jpg
Cursus crani

Een cranio-sacraal behandeling helpt het lichaam opnieuw evenwicht te vinden in geval van onder andere volgende klachten :
• neurologisch (zenuwpijnen en overprikkeling)
• orthopedisch (skelet & spieren, beweging)
• mentaal / psychisch (stress, onevenwicht)
• fysiek (organen)
• emotioneel (negatieve emoties)
• energetisch (algemeen te lage energie)
• ...

Praktische informatie 

De opleiding Cranio Sacraal Bodyworks bestaat uit 4 weekends waarbij theorie met veel praktijk worden afgewisseld :

- weekend 1 - (26-27/11/2022): Introduktie & basis

- weekend 2 - (28-2/01/2023): Cranio-sacraal ritme

- weekend 3 - (11-12/02/2023): Storingen & afwijkingen

- weekend 4 - (18-19/03/2023): Energie & emoties

- schriftelijke en praktische proef - (22/04/2023 – voormiddag)

Tijdens elk van de opleidingsmomenten stellen we zowel de patiënt als de therapeut centraal. Het gaat er niet om om snel snel wat handelingen aan te leren, wel om op een professionele manier Cranio Sacraal Bodyworks therapie aan te leren en op die manier een meerwaarde te kunnen bieden aan patiënten.

Alle opleidingsweekends worden gegeven in dienstencentrum FAZANTENHOF, Bosdreef 5C te Lochristi en gaan door op zaterdag en zondag van 09.0 tot ± 17.00. Er is een ruime gratis parkeergelegenheid en ook met het openbaar vervoer is Fazantenhof makkelijk te bereiken.

Vragen omtrent de opleiding

 • Wat houdt de opleiding in ?
  De opleiding Cranio Sacraal Bodyworks bestaat uit 4 weekends waarbij theorie met veel praktijk worden afgewisseld : • weekend 1 : Introduktie & basis Tijdens het eerste weekend wordt de theoretische en praktische basis gelegd van de basisbehandeling. Op het einde van dit weekend ben je dus in staat zelf een beperkte Cranio-sacrale bodyworks sessie te geven. • weekend 2 : Cranio-sacraal ritme Het tweede weekend staat in teken van het cranio-sacraal ritme in al zijn vormen, hoe dit te herkennen, te beïnvloeden en terug in evenwicht te brengen. • weekend 3 : Storingen & afwijkingen In weekend 3 gaan we dieper in op alles wat het craniosacraal ritme en evenwicht kan verstoren (zowel acuut als chronisch), en wat we daar samen met de patiënt kunnen aan doen. • weekend 4 : Energie & emoties In weekend 4 leren we de kracht van emoties (her-)kennen, alsook welke energetische krachten er spelen. Door de energie van de patiënt aan te voelen kunnen we gerichter helpen zijn of haar zelfherstellend vermogen te activeren. • schriftelijke en praktische proef Wie wenst kan deelnemen aan de proeven. Wie slaagt ontvangt een certificaat. Het doel van deze opleiding is om de deelnemers voor te bereiden om zelf via Cranio Sacraal Bodyworks patiënten te helpen. Deze proeven worden georganiseerd om het kwaliteitsniveau zoveel mogelijk te waarborgen. Tijdens elk van de opleidingsmomenten stellen we zowel de patiënt als de therapeut centraal. Het gaat er niet om om snel snel wat handelingen aan te leren, wel om op een professionele manier Cranio Sacraal Bodyworks therapie aan te leren en op die manier een meerwaarde te kunnen bieden aan patiënten.
 • Krijg ik een certificaat van deze opleiding ?
  De deelnemers die dat wensen kunnen, enkel na het volgen van de VOLLEDIGE cyclus van 4 weekends, een schriftelijke en praktische proef afleggen. Na het slagen voor beide proeven wordt een getuigschrift van deze cursus afgeleverd. Met dit getuigschrift mag de deelnemer zelf Cranio Saqcraal Bodyworks sessies aanbieden, uiteraard mits het afsluiten van een passende verzekering.
 • Voor wie is deze opleiding bestemd ?
  Vaak zijn de cursisten mensen die reeds met één of meerdere body-works therapieën bezig zijn, maar dat is geen must. Een medische vorming is dus niet noodzakelijk, maar interesse en de wil om een minimum aan anatomie bij te leren is wel noodzakelijk. Verder heb je een gezonde dosis passie nodig om anderen te willen helpen in hun zoektocht naar evenwicht.
 • Wie is de lesgever ?
  Bart Goethals verstrekt met ClickingPure diverse therapieën. Hoe hij daartoe gekomen is vertelt hij je zelf nog wel... Zie ook www.clickingpure.com Na 4 jaar als co-docent bij Centrum voor Oosterse Therapieën YU SEN te Diest is hij inmiddels aan de 3de jaargang van zijn eigen Clicking Pure opleiding Cranio Sacraal Bodyworks.
 • Zijn er daarna nog verdere opleidingen voorzien ?
  Iedereen die voor de proeven geslaagd is kan naderhand nog deelnemen aan Cranio Sacraal Bodyworks Masterclass-weekends die af en toe worden georganiseerd. Na enkele maanden of jaren de opleiding te hebben afgewerkt is dit een prima gelegenheid om vragen te beantwoorden, specifieke handzettingen te herhalen en te vervolmaken, ervaringen uit te wisselen, wordt er gewerkt naar emotionele releases en wordt tevens integratie gemaakt met andere therapieën.
 • Kunnen we nadien nog vragen stellen ?
  Na deelname aan een Masterclass-weekend kan je toetreden tot de Cranio Sacraal Mastercircle; een besloten facebook-groep waar vragen gesteld en beantwoord worden, alsook waar ervaringen uitgewisseld en nieuwtjes gedeeld worden.. Uiteraard kan je met een specifieke vraag via mail bij Bart Goethals terecht ;-)
 • Waar gaan de opleidingsweekends door ?
  Alle opleidingsweekends worden gegeven in dienstencentrum FAZANTENHOF, Bosdreef 5C te Lochristi en gaan door op zaterdag en zondag van 09.0 tot ± 17.00. Er is een ruime gratis parkeergelegenheid en ook met het openbaar vervoer is Fazantenhof makkelijk te bereiken.
 • Ik heb interesse !
  Noteer dat er maximaal 12 cursisten voor deze opleiding toegelaten worden, dit om voor iedereen een voldoende persoonlijke begeleiding te kunnen garanderen. Nadat je het invulformulier hebt ingevuld zal de lesgever je via mail contacteren om een korte online teams-sessie in te plannen. Zo kan je alvast even kennis maken en je laatste vragen laten beantwoorden zodat je met de juiste verwachtingen aan deze boeiende opleiding kan beginnen ! Nadien kan je je dan definitief inschrijven, welke slechts wordt bevestigd na ontvangst van het voorschot van 450 € (*) of 25% van het totaalbedrag.
Inschrijven
bottom of page